Kontroll av brannteknisk utførelse - BFO deltar i arbeidet med ny standard SN/K 384 Brannsikkerhet

Kontroll av brannteknisk utførelse - BFO deltar i arbeidet med ny standard SN/K 384 Brannsikkerhet

BFO erfarer at det overleveres og driftes for mange byggverk med feil og mangler som burde vært avdekket under oppføring av bygget.  Derfor setter vi stor pris på, og deltar med flere ressurspersoner i, det arbeidet som nå er igangsatt av Standard Norge.

Brannstrategidokumentet (eller brannkonseptet som mange kaller det) er premissdokumentet for de som skal prosjektere og produsere byggverket mot ferdigstillelse og bruk.  Ofte ser vi at det svikter i denne prosessen, av forskjellige årsaker:

Konseptet har ikke en tilstrekkelig detaljeringsgrad slik at de detaljprosjekterende får «stramme» retningslinjer for sitt arbeid.
Detaljprosjekterende kontrollerer ikke at kravene i konseptet er innfridd før produksjonsunderlaget leveres videre til utførelse.
Utførende har ikke tilstrekkelig produksjonsunderlag eller tid til å etterspørre mer underlag, slik at utførelsen blir «som vi pleier å gjøre».
Derfor ser vi fram til at denne standarden foreligger en gang i 2022.
 
Har du spørsmål? 

Ta kontakt med styreleder i BFO Hugo Haug, Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. tlf. 934 45 515