Veileder på ytelser for rådgiver innen brannsikkerhet – utkast til høring

Veileder på ytelser for rådgiver innen brannsikkerhet – utkast til høring

Vi ber om innspill fra medlemmene før vi legger siste hånd på verket og presenterer den ferdige veilederen.
Det finnes i dag ingen veiledning for samspill mellom fagområdene Brannkonsept, Slukkeinstallasjoner, Brannalarmanlegg, Ledesystem og Passiv brannsikring. På bakgrunn av dette har derfor styret i BFO bestemt å samle dette i en felles veiledning.
Videre fins det heller ingen samlede vurderinger av krav og forutsetninger som ansvarlig rådgiver/ingeniør innenfor brannsikkerhet må forholde seg til ut fra Plan- og bygningsloven, Teknisk forskrift og Byggesaksforskriften, med dertil hørende veiledninger.
En annen viktig del av arbeidet som ingeniør er å identifisere ytelsene gitt av forskrift og binde samspillet, krav og forutsetninger sammen. Derfor er det utarbeidet en tabell til kap. 11 i Teknisk forskrift som visualiserer dette og presiserer ansvarsområdet og behovet for samspill.
Det er summen av prosjekterte og utførte løsninger som gir brannsikkerhet. Det hjelper ikke at det meste er riktig, hvis feil eller mangel setter de andre riktige tiltakene ut av spill.

Målet ved neste revidering er å inkludere Passiv brannsikkerhet (som ikke er inkludert i denne omgang), slik at vi får en samlet veiledning innenfor brannsikkerhet.

Legg ditt høringssvar/dine innspill inn i BFOs høringsmal og send til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. evt. Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. innen 30. november 2021.

Les forslaget til veileder her:
BFO Ytelser fra rådgivere innenfor brann til høring
BFO mal for høringsinnspill